Prævention

Der findes en række forskellige præventionsformer, det er derfor helt op til dig hvilken type du foretrækker. Der findes bl.a. Spiraler, p-piller, minipiller, p-plastre og p-ringe.

Køb prævention online

Prævention er en metode eller en anordning, der bruges til at forhindre graviditet. Prævention er blevet brugt siden oldtiden, men effektive og sikre metoder til forebyggelse blev først tilgængelige i det 20. Århundrede. Nogle kulturer begrænser eller afskrækker for adgang til prævention, fordi de anser det for at være moralsk, religiøst eller politisk ukorrekt.

De mest effektive metoder til prævention er sterilisering, som kan foretages både hos manden eller kvinden. Dette er dog et drastisk skridt hvis man på et tidspunkt senere i livet godt kunne tænke sig at få børn, da proceduren kan være svær at lave om. Næst efter sterilisering følger hormonbaserede behandlinger, som f.eks. p-piller, vaginale ringe og plastre.

Der findes også nødprævention, som kan forhindre graviditet, hvis den tages indenfor 72 til 120 timer efter ubeskyttet sex.

Hvilke typer prævention er der på markedet
Den første hovedgruppe er barrieremetoder, som kondom, pesar og spiral.
Kondomer virker ved at forhindre sæden i at komme ind i skeden, desuden mindsker kondomer risikoen for kønssygdomme kraftigt. Sprialen virker ved at forhindrer sæden i at komme op til livmoderen og forhindrer et befrugtet æg i at sætte sig fast. I stil med kondomet kan der også anvendes pessar. Pessaret sættes foran livmoderhalsen og forhindrer sæden i at trænge ind i livmoderhulen.

Den anden hovedgruppe er hormonbehandling, som ligeledes kommer i flere forskellige afskygninger. Fælles for disse er, at de virker ved at ændre på kroppens naturlige tilgang til graviditet og menstruation. Hormonbehandling fås i pilleform, som typisk indtages en gang om dagen, plastre man sætter på huden, P-stav som sættes under huden eller spiral der også frigiver hormoner.

Køb prævention hos online apotek her

Hvad er forskellen på p-piller og minipiller
Standard p-piller indeholder typisk to hormoner i mange forskellige kombinationer. Tidligere brug af p-piller er typisk afgørende for hvilken type der er den rigtige for lige netop dig, baseret på bivirkninger og effektivitet.
I modsætning til p-piller indeholder minipiller kun ét hormon. Dette er typisk en syntetisk udgave af progesteron. Denne type pille anvendes af kvinder som ikke kan tåle østrogen, har forhøjet blodtryk eller har en sygdomshistorik med blodpropper, hos sig selv eller i familien.