Nødprævention

Nødprævention er også kendt som fortrydelsespiller, det er en hormonpiller, som bruges hvis den primære prævention har fejlet.

Køb fortrydelsespiller her og modtag dem i morgen

Hvad er nødprævention

Nødprævention er som navnet antyder noget man benytter hvis den primære form for prævention har fejlet. Dette kan f.eks. Være et sprunget kondom.
Der findes to hovedtyper af fortrydelsespiller. Den ene kan tages i op til 120 timer (5 dage) efter samleje, og den anden kan bruges op til 72 timer (3 dage) efter samlejet.

EllaOne indeholder ultripristal acetat og skal tages hurtigst muligt efter samlejet, men ikke mere end 120 timer (5 dage) efter det ubeskyttede samleje. EllaOne virker ved at ændre på hvordan progesteron påvirker kroppen og begrænser kroppens naturlige funktioner i forberedelserne på graviditet.

Upostelle og Levonelle er to forskellige versioner af den samme medicin. Pillerne kan tages op til 72 timer (3 dage) efter samlejet. Begge produkter indeholder levonorgestrel, som er en syntetisk udgave af progesteron. Ligesom EllaOne forhindrer de visse processer i at finde sted i kroppen, og begrænser kraftigt risikoen for at graviditeten starter.

Køb nødprævention hos online apotek

Alle behandlingerne ændrer på den normale ægløsning og stopper den i at finde sted, således at befrugtning forhindres. En anden funktion heraf er at stoppe slimhinden i livmoderen fra at opbygge sig til et niveaue hvor den kan være vært for et befrugtet æg. Den tredje og sidste virkning er at væskerne i skeden og livmoderen gøres tykkere, og således forhindrer sæden i at nå frem til et eventuelt æg.

Nødprævention kan ikke anvendes som prævention efter de beskrevne tidspunkter, herefter er det nødvendigt med andre abortmetoder. Er du allerede gravid kan denne form for behandling ikke anvendes og du bør i stedet for tage kontakt til din egen læge for nærmere information.

Køb nødprævention her