Menstruationssmerter

Menstruationssmerter er noget som rammer langt de fleste kvinder i løbet af deres liv. Hos nogle er smerterne større end hos andre, og det er ikke altid nok med almindelig smertestillende.

Køb hos online apotek

Hvordan lindrer man menstruationssmerter

Der er mange der benytter sig af p-piller til at undgå de værste smerter. Ved brug af p-piller sættes kroppens egen cyklus ud af funktion, og man kan udskyde menstruationen. Selvom det kan virke naturligt at have blødninger en gang om måneden når man tager p-piller, er det kun en kunstigt fremkaldt blødning, der ikke har nogen sammenhæng med din naturlige hormonbalance. Hvis du har menstruationssmerter eller andre symptomer i forbindelse med menstruation, kan det være en fordel at tage p-piller hver dag, og på den måde undgå menstruationen.

P-piller online
Der findes også andre alternativer til lindring af menstruationssmerter end blot ved hjælp af p-piller.
Hver måned gennemgår kvindens underliv en lang række processer, som alle har til formål at sørge for at en eventuel graviditet giver de bedst mulige forhold for fostret.

Livmoderen opbygger løbende en beskyttende slimhinde som skal beskytte et befrugtet æg. Kommer der inden for en cyklus ikke et befrugtet æg, skiftes slimhinden derfor automatisk ud med en ny.


Muskelbevægelser i livmoderen hjælper med at skubbe den gamle slimhinde ud og give plads til den nye. Det er netop disse muskelbevægelser som kan give smerter under menstruations perioden. De udløses på grund af et fald i niveauet af progesteron i kroppen – et naturligt hormon som styrer menstruationscyklussen.

 

For at kurere disse kan man tage Primolut N eller Utovlan som kan ændrer processen ved at tilføre et kunstigt hormon – Norethisteron, som for kroppen ligner progesteron og derfor har samme effekt. Hermed udsættes menstruationen hvis pillerne anvendes før menstruationen begynder. Eller i tilfælde hvor den er begyndt kan pillerne være med til at nedsætte smerter og ubehag.

Køb Primolut N eller Utovlan her